Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Röntgen Centrum, 3D Koponya CT
CBCT Multi FOV 16x9, Panoráma RTG
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

Implantológia (fogbeültetés) - 3D CT navigált beültetés vágás nélkül is - Rendelőnk ÁNTSZ szakmakódja: fogászati ellátás - 1300

implant pécs, szájsebészet, implantológia, implantáció, műgyökér, mügyökér, műgyökér pécsImplantátum- Fogbeültetés- Egy új életminőség- 60.000 Ft-tól
Előbb vagy utóbb mindannyiunknak be kell látni: akármelyik fogunkat elveszíthetjük. Ennek több oka is lehet. A legtöbb fogat káriesz (fogszuvasodás) vagy parodontózis (fogínysorvadás) következtében veszítjük el. Nem ritka, hogy egy baleset az okozója az esetleges foghiánynak. A foghiányt azonban, - mindegy, hogy kicsi vagy nagy -, a lehető legrövidebb időn belül meg kell szüntetni. Szükségessé válik a fogpótlás. Mit tegyünk? Egy híd? Egy kivehető műfogsor? Egy implantátum? Vagy 6-8 implantátumon rögzített kerámia nem kivehető hídpótlás?
Esetleg mini vagy tű  implantátumokon elhorgonyzott pótlás? Sok pácienst zavar a részleges vagy teljes protézis, főleg ha nem stabil, ha mozog!

Kattintson ide a mini, tű implantátumokon elhorgonyzott stabil, nem mozgó kivehető pótlások leírásához>>>

dental implant hungary, ungarn zahnarzt, mini idental implant pecsKivehető pótlás rögzítése tű implantátumokkal: Abban az esetben, ha egy kivehető  műfogsor nem megfelelően rögzül az állkapcson, gyakran kellemetlen mellékhatások jelentkezhetnek: korlátozódnak a rágási funkciók, nehéz szépen beszélni, és egy erőteljes tüsszentésnek kínos következményei lehetnek. Vége a billegő fogsornak, amely még a legjobb pillanatokban is elronthatja örömünket, legyen szó akár evésről, beszélgetésről vagy sportolásról. A mini fogimplantátum segítségével fogorvosa 2 óra alatt elérheti, hogy az Ön alsó fogsora tartósan és biztosan üljön. Ráadásul olyan feltételek mellett, melyek sem pénztárcáját, sem egészségét nem terhelik meg. És ami a legvonzóbb mindebben: megtarthatja régi, jól bevált fogsorát, de a mini implantátumokat akár már közvetlenül a kezelést követően terhelheti. Teheti mindezt a legnagyobb biztonság érzésével és egy ragyogó mosollyal. 

implant bridges, implantatum pecs, fogbeültetés pécs, fogászat pécs, implantatumRögzített pótlások implantációs megoldással: Kisebb foghiányok, vagy egy fog hiányának megszüntetéséhez, az eddigi fogpótlásoknál a szomszédos fogakat is be kellett vonni. Ezeket le kellett csiszolni - még akkor is ha azok egészségesek voltak! Azonban van más megoldás is. A mai modern fogorvostudomány a normál fogpótlások egy új alternatíváját kínálja Önnek: Egy biztosan rögzített implantátumot!

Az általunk használt 10 féle implantációs rendszer megtekintéséhez kattintson ide>>>


 Az implantálás módszerei:

 1. Azonnali implantáció – Hagyományos eljárás alkalmával (késői implantáció) a végleges fogpótlás szájba helyezéséig sokszor egy év is eltelik. Érthető tehát a páciensek igénye – főleg, ha a fronttájékon található foghiány -, hogy a fog pótlásának folyamatát felgyorsítsuk.
 2. Azonnali implantálásnak azt a beavatkozást tekintjük, amikor a foghúzással egy időben, vagy a foghúzást követően 48 órán belül megtörténik a műgyökér beültetése.
 3. Késleltetett implantáció – az implantátum beültetésére 4-8 héttel a fogeltávolítást követően kerülhet sor
 4. Késői implantáció – az implantátum beültetése és a fogeltávolítás között több, mint 3 hónap telik el

 Az implantáció előnyei:

 1. Egyetlen fog hiánya esetén nincs szükség a foghiányt határoló fogak lecsiszolására úgy, mint hagyományos módszerrel készített hídpótláshoz
 2. Rögzített fogpótlás készíthető akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség
 3. Nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt Önnek, mint a hagyományos pótlások
 4. Az implantátumra készülő felépítmény kiváló esztétikai hatást biztosít
 5. A rágófunkció szinte tökéletesen (90-95%-ban) helyreállítható
 6. Javítja az életminőségét, komfortérzetet biztosít
 7. Tartós és hosszú távon jól funkcionáló megoldást jelent
 8. Az implantátum csontot tart fenn maga körül (foghiány esetén a funkciókiesés következtében a csont pusztulni, sorvadni kezd)
 9. Teljes lemezes kivehető fogpótlás rögzítettségét nagymértékben javítja (overdenture fogpótlás)
 10. Kellő mennyiségű implantátum beültetésével teljes foghiány esetén is készíthető fix, rögzített körhíd

Az implantátumok sok ilyen esetben kedvezőbb megoldást kínálnak. Az implantátumok a hiányzó fogakat helyettesítik, beleértve a fogak gyökerét is. A korábbi fogak helyére, az állkapocsban kerülnek elhelyezésre (implantálásra). A gyógyulási idő alatt a csont olyan mértékben benövi az implantátumot, hogy az biztosan fog rögzülni a csontban. A gyógyulási idő alatt, ami legalább három hónapig tart (kivételes esetben azonnal terhelhetőek a csont minőségétől függően), az implantátumok a nyálkahártya (fogíny) alatt helyezkednek el, ami ebben az időben védi őket a terheléstől. Ez után a fejet (felépítmény) becsavarják az implantátumba, amin rögzítik az "új fogat", mint más esetekben a hagyományos koronákat. A foggyökér helyet az implantátum veszi fel a rágóterhelést, és ezt egyenletesen továbbítja az állkapocs irányába.

Annak érdekében, hogy a mesterséges foggyökér biztosan tudjon rögzülni az állkapocsban, az implantátumok három fontos követelménynek tesznek eleget:

 1. Az implantátumokat biológiailag semleges titánból készítik. A titánt elfogadja az emberi szervezet, ezért nem kerülhet sor kilökődésre a szervezetből az anyag fajtája miatt. Bár szakrendelőnkben lehetőség van CIRKÓNIUM implantátumok (teljesen fémmentes, titánt sem tartalmazó) műgyökerek beültetésére is.
 2. Az implantátumok érdes felülettel rendelkeznek. Ezáltal kedvezőbbek a feltételei az "új foggyökér" biztos gyógyulásának és rögzülésének a csontban. (osseointegráció)
 3. Az implantátumok különleges formája biztosítja a tökéletes rögzülést közvetlenül az implantáció után (primer stabilitás), és óvja az állkapcsot a rágás közben. Ha megfelelő a primer stabilitás, akkor a fogeltávolítás után közvetlenül behelyezhető az implantátum és akár azonnal is terhelhető ideiglenes korona elkészítésével. Ez mindig individuális, egyéntől függ. Pontos 3D tervezést és csontminőség vizsgálatot igényel. Az alábbi képen látható egy implantátum. Részei: titán műgyökér, titán műcsonk, titán rögzítő csavar és kerámia korona. A második képen az általunk használt Dél-Dunántúlon egyedülálló sebészi ultrahanggal működő Piezosurgery készülék látható. A harmadik képen látható az a szoftverünk mely alapján tervezzük a műtéteinket.

camlog, camlog pécs, camlog pecs, camlog implant műgyökér pécs, mugyoker pecs, fogszakorvos pécs, fogászati klinika pécs mini implantátum pécs, tű implantátum pécs, fogászati ct, fogászat pécs, fogaszat pecs

Milyen esetben használhatók implantátumok?
Ez az adott körülménytől (indikáció) függ. Néhány példán keresztül bemutatjuk, mikor lehetséges alkalmazni implantátumot hagyományos fogpótlások alternatívájaként:

Eseteink képanyagai ide kattintva tekinthető meg >>>

 

Eseteink leírása pár példával:

Ha egy-egy fogat kell pótolni.
Azért, hogy a fogorvosnak ne kelljen a szomszédos egészséges fogakat lecsiszolni egy hídpótláshoz, az implantátum alkalmazása lehetővé teszi a hiányzó fog pótlását.
A szemfogat követő 4-es fog hiányzott ezt pótoltuk egy implantátummal ami a koronát tartja.
A páciens bal felső 1-es foga korábban balesetet szenvedett, emiatt gyökérkezelni kellett. Az állcsontban krónikus gyulladásos folyamat indult el, ami a foggyökér meglazulásához vezetett. A fog eltávolítása után azonnal beültetésre került az implantátum, majd 3 hónap elteltével elkészült a végleges fogpótlás. A beavatkozás során a nyálkahártya esztétikai helyreállítására is sor került.

Ha a felső vagy alsó állkapocs egyik végén egy vagy több fog hiányzik.
Hagyományos fogpótlásnál csak a nyálkahártyára helyezett kivehető protézis kínálkozik lehetőségként. Implantátumok alkalmazásával ilyen esetben egy rögzített hídnak az alapja teremthető meg.
Jobb oldalon felül a szemfog mögött valamennyi fog hiányzik. 3 implantátumra készült egy beragasztott hídpótlás. A behelyezett implantátumok a gyógyulás után, és az elkészült híd, amit csak az implantátumok tartanak.

Ha a meglévő néhány fog között nagy rés van.

Ilyen hiányok esetében implantátumokat helyeznek el, amelyek a meglévő fogakkal együtt a fogpótlás pilléreiként szolgálnak. Esettől függően készülhet rögzített vagy kivehető pótlás. 
Például a bal alsó szemfog és a bölcsességfog közötti távolság túl nagy ahhoz, hogy ez a két fog önmagában elegendő legyen a hiányzó 4 fog pótlásához, ezért a 6-os fog helyére implantátum került behelyezésre. Így már elkészíthetővé vált a rögzített hídpótlás.

Ha már nincs saját fog.
A hagyományos protézis a nyálkahártyán fekszik. Implantátumok esetében a műfogsort úgy rögzítik, hogy az ne akadályozza a rágást vagy a beszédet.

Egy új életminőség

Az implantátumok előnye kézenfekvő: az Ön fogai stabilan rögzülnek, látni fogja, hogy "új fogai" segítenek Önnek önbizalma visszanyerésében.

Jóllehet az implantátumok alkalmazásával sem lehet lemondani a fogpótlásról, a protézisek mérete gyakran jelentősen csökkenthető és a természetes kiindulóponthoz jobban igazítható. A fogpótlást akár Ön, akár egy kívülálló alig veszi észre, mivel funkcionálisan és esztétikailag is kedvezőbb.

Úgy hordhatja "új fogait", mint a természeteseket. A protézis stabilabb rögzítése lehetővé teszi Önnek, hogy nagyobb erővel rágjon és ezáltal minden ételt megehessen. Beszéd közben sem zavaró már a protézis és így Ön ismét szívből nevethet.

Hogyan történik a kezelés?
Mindenekelőtt alapos vizsgálat. Az előforduló gyulladásokat meg kell gyógyítani, mielőtt sor kerül az implantációra. A szuvas fogakat és a parodontózist kezelni kell. Általános megbetegedés esetén szükség lehet a háziorvossal történő konzultációra.
Miután az Ön fogorvosa átfogó képet készített az Ön harapásáról, tájékoztatta Önt a kezelésről, mindent megtervezett, kezdődhet a beavatkozás.

Helyi érzéstelenítés után megnyitják az állkapcsot azon a helyen, ahova az implantátum a csontba behelyezésre kerül. Az implantátum-ágyat előkészítik, az implantátumot elhelyezik, majd összevarrják a nyálkahártyát. Az implantáció utóhatása az esetek többségében 2-3 napos kellemetlenséget jelent. Ezen idő alatt a műtéti területen előfordulhat duzzanat és esetlegesen gyenge fájdalom, mely azonban gyógyszerekkel teljes mértékben megszüntethető. A műtétet követő rendszeres lágylaeserrel történő kezelés a gyógyulást felgyorsítja, az esetlegesen kialakuló komplikációk lehetőségét csökkenti.
Azzal, hogy az implantátumot letakarják a nyálkahártyával, megvédik a gyógyulási időszakban a nemkívánatos terheléstől, így az zavartalanul begyógyulhat.

Esettől függően az implantátum 3-6 hónap elteltével tökéletesen beépül a csontba. Ezután a felépítményt belecsavarják az implantátumba, amelyen rögzül majd a fogpótlás. Kivéve akkor ha a csont minősége olyan, hogy azonnal terhelhető az implantátum és azonnal elkészíthető a kivehető vagy rögzített fogpótlás. 

Sebészi műtéteinket az alábbi csúcstechnológiájú készülékkel végezzük: >>>

Kattintson, az implantációk áraihoz >>>

implant, dental implant, dentist, surgery, fogbeültetésimplantátum a szájban, beültetés pécs, pécsett implantálás
implant, fogpótlás, fogpotlas, mini implant, mini műgyökér, mini implant pécs


 

Magyar Deutch