Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Röntgen Centrum, 3D Koponya CT
CBCT Multi FOV 16x9, Panoráma RTG
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

Technikai felszereltség - számítógép által vezérelt digitális technológia

3D CT tervezés:3 dimenziós fogászati tervezés, implant dent, fogászati CT, pécs, pecs

A teljes alsó-felső fogsor állapota áttekinthető a digitálisan nagyítható, állítható felvételen, ami egy átfogó kezelési terv elkészítését nagyban megkönnyíti. Első alkalommal betegeink az orvosi konzultáció mellett egy körültekintő szájvizsgálaton esnek át, melyet a 3D CT vagy panoráma röntgen felvétel után szájhigiénés kezelés követ.

 

 

 

 

 

fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, röntgen, digitális röntgenDigitális Cephalostat Röntgen

Betegeink kényelmét szolgálják a rendelőben használt modern, digitális röntgenkészülékek, melyek segítségével a vizsgálattal egyidőben, gyorsan és helyben készíthetünk felvételeket.
A hatékony fogászati ellátás alapfeltétele, hogy az első találkozáskor feltérképezzük a szájüreg állapotát. Azon túl, hogy orvosaink pontos diagnózist kapnak fogainak állapotáról, ezek az eszközök abban is segítenek, hogy betegeinknek is szemléletes módon bemutathassuk a fogászati problémák természetét, mértékét, és a lehetséges megoldások mikéntjét.
Csúcstechnikájú eszközeink a maximális mértékű, érthető és szemléletes tájékoztatásban is segítségünkre vannak.
Fogszabályozó szakorvosok számára a megfelelő kezelési terv kialakításához elkészítjük pácienseik röntgenfelvételét.

fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, digitális röntgen, pécsi fogorvos

Digitális röntgen

A rendelőnkben használt Vatech digitális fogászati röntgen a legmodernebb röntgen készülék, felvételeit számítógépen tároljuk, melyek az adott szoftver segítségével tetszés szerint állíthatóak.
A modern, digitális röntgenkészülék a korábbi dózis egytizedét jelenti sugárterhelésben a szervezetre nézve. Míg egy régi korszerűtlen röntgen gép 1 kis röntgent készít 1 dózisnyi sugárral, addig egy korszerű gép esetén 10 felvétel után éri csak a szervezetét ugyanaz a sugárdózis. Ez rendkívül fontos előnye!
Az elkészített röntgenfelvétel azonnal megjelenik a számítógépen, valamint a gépekre felszerelt monitorokon, így a beteg is jól látja - akár 30 cm-re felnagyítva - a fogról készült felvételt, vagy csak egy fontos részletét. A laikus számára is jól érthetően és láthatóan demonstrálható a fog, illetve a fogágy betegsége. Hihetetlen élmény ez a képi megjelenítés, melyet CD-n haza is vihet a páciens.

Digitális fogorvos, fogászat, fogászat pécs, panoráma röntgen, digitális fogászati röntgenPanorámaröntgen

Rendelőnkben Pécsett egyedülálló módon alkalmazzuk a digitális 3 dimenziós panorámaröntgent. Egy átfogó kezelési terv elkészítéséhez ma már elengedhetetlen a panorámaröntgen felvétel, amely lehetővé teszi a nem látható, panaszt még nem okozó anomáliák felfedezését is.
A Vatech fogászati röntgenhez hasonlóan panorámaröntgen-készülékünk is digitális felvételt készít. A panorámaröntgen-felvétel elkészítése természetesen valamivel nagyobb sugárdózissal jár, mint egy "kis" fogászati röntgen, azonban az általa nyújtott információ is jóval nagyobb.

 

 

fogorvos, fogászat, fogászat pécs, orál kamera, fogászati lézerOrálkamera

Az elnevezés egy csúcstechnológiás, nagy felbontású, szájban alkalmazható kamerát takar. Rendkívüli lehetőség arra, hogy demonstrálni tudjuk a betegeinknek a fogak különböző felszíneit, az esetleges rossz töméseket, vagy a szájnyálkahártya elváltozásokat.
Fontos szerepe van a rákszűrésben éppúgy, mint a diagnosztikában, illetve az elkészült fogpótlások, tömések ellenőrzésében. Legalább évente ajánlott egy ilyen alapos fogászati szűrés, s az azt követő szájhigénés kezelés, fogkőeltávolítás stb.
A kamerával fotók is készíthetők, melyet a beteg számítógépes kartonjához csatolunk, CD-n rögzítjük.
 


 

 

fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, elektrokauter fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, implant behelyezése, fogbeültetés, fogbeultetes fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, sterilizálás, bölcsességfog pécs
Elektrokauter:  sebészi elektromos szike, vérzéscsillapítás, koagulátor
 
Sebészi motor: legmodernebb W&H német sebészi motor, a steril feltárásokhoz, implantáláshoz Autokláv: legmodernebb az EU elvárásainak megfelelő sterilizáló
 fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, szájsebész pécs fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet pécs, szájsebész  fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, implantáció pécs
Fóliázó: fóliázó a sterilizálás előtt
 
Ultrahangos fertőtlenítő: sterilizálás előtti ultrahangos fertőtlenítő fürdő Digitális panoráma röntgen; 3D tervezés, CT
 fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, fogászati elérhető ár pécs, implant, dent  fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, Dr. Vas Balázs  fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, fogfehérítés, plazma lámpa
Digitális tele röntgen: a tökéletes fogszabályzó kezelések tervezéséhez nélkülözhetetlen Digitális intraoralis röntgen: koncentrált kis röntgen egy-egy fog gyökércsúcsi, koronai elváltozásának diagnosztizálásához LITEX plazma lámpa: fogfehérítéshez. Gyors polimerizálás:2-3 másodperc alatt. Exponenciális polimerizálás 5 másodperc alatt. Fogfehérítés 40 perc alatt.
 fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, plazma lámpa, LED lámpa  fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet pécs, endodoncia pécs, fogpótlás pécs  Piezosurgery pécs, szájsebészet pécs, fájdalommentes fogászat pécs
LED polimerizációs lámpa: LED fotopolimerizációs lámpa esztétikus restaurációkhoz, kerámia betétekhez, üvegszálas csapokhoz VDW GOLD multifunkciós endomotor - gépi gyökérkezeléseknél használjuk. A készülékben beépített apex lokátor van.
Piezosurgery, Piezotome II csúcstechnológiájú ultrahanggal vezérelt sebészi egységkészülékünk.
Nincs vésés, fúrás, fájdalommentes.
 

Magyar Deutch