Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Röntgen Centrum, 3D Koponya CT
CBCT Multi FOV 16x9, Panoráma RTG
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

BETÉT: IPS Empress® vagy E-max® préskerámia betétek mikron pontosságú CAD-CAM technológiával: (GRADIA, FULL KERÁMIA, CIRKON)

Fogtömések - kis és nagy mértékű szuvasodásnál:
fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, tömés, tömések, betétek, betétA fogszuvasodás okozta üregképződést nagyságától függően kezelhetjük. A rágófelszínen kialakult vagy a szomszédos fogak találkozási felszínein jelentkező, zománcban vagy éppen a dentinben lévő szuvasodások esetében a baktériummal fertőzött foganyag eltávolítása után az üregeket töméssel pótoljuk.

A szuvasodás mértékétől függ a tömés/betét mérete
Ha a szuvasodás nagymértékű vagy a fog több felszínén is kialakult, esetleg fogrészek letörésével is jár a legjobb megoldás, ha betéteket, inlay-t (onlay, overlay) készítünk.
 
Inlay
Az inlay, más szóval betét egy tömésalternatíva, amely szilárd állapotban rögzítünk az előre kialakított speciális üregbe, így pótolja a hiányzó fogszövetet, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját. Igen tartós és esztétikus tömésfajta.

kerámia betét, inlay, onlay, tartós tömés, garancia pécs

Betét (inlay) indikációi
1.    nagyobb kiterjedésű szuvasodások valamint több felszínt érintő szuvasodások esetén,
2.    nagy méretű régi tömés cseréjekor,
3.    gyökérkezelt fogak felépítésekor,
4.    harapási magasság helyreállításakor,
5.    a  fogak alaki-, esztétikai rendellenességének megoldásakor
6.    hiányzó fog pótlásakor a hézag melletti fogakba betét kerül, ezek tartják a köztes tagot.
 
 
Amikor az inlay-t ajánljuk kedves Pácienseinknek
Akkor célszerű készíteni, mikor a fogszuvasodás, a fogfelszín két vagy több részére kiterjedt, illetve az eltávolításra kerülő tömés melletti szuvasodás érinti a fog egy vagy két, a szomszédos foggal érintkező felszínét. Abszolút indikált a régi, nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére, vagy a csücskök pótlására, illetve fedésre gyökérkezelt fogaknál. Betétet készíthetünk még esztétikai indokkal (a rágófog elszíneződött, a fog struktúrája veleszületetten hibás), ha a fog alakilag nem megfelelő, ill. rágófunkciója nem kielégítő.
A betéteket hiányzó fogak úgymond pótlására is használhatjuk. Ebben az esetben a pótfogat a hiányt határoló szomszédos fogakban lévő betétek tartják ( ún. inlay-jel elhorgonyzott hidak).
 
Betét (inlay) készítésének folyamata
A betét két ülésben készül. Első alkalommal az előkészítés, lenyomatvétel és a harapásrögzítés történik, ami a fogtechnikushoz kerül ezután. A fogtechnikus mikroszkóp alatt készíti el az üregbe 100%-osan illeszkedő, az egyéni színkaraktert is figyelembe vevő betéttömést (inlay, onlay) kívánság szerint grádiából, kerámiából vagy aranyból. Többnyire egy-két nap alatt elkészül. Ez idő alatt a fogba ideiglenes tömés kerül. A fogtechnikai munka után az elkészült inlayeket az orvos ezután az inlay anyagától függően speciális ragasztóval vagy cementezéssel rögzíti.

Kattintson és tekintse meg árlistánkat!

Beteganyagaink képeihez kattintson ide >>>

Onlay, kerámia betét:

empress, fogorvos pecs, fogszakorvos pecs, fogászat pécsbetét pécs, onlay pécs, kerámia pécs, fogorvos pécs, üdülési csekk pécsfogorvos pécs, szájsebész pécs, szajsebesz pecs, szajsebeszet pecs, szájsebészeti klinika pécsszájsebész pécs, szájsebész szakorvos, implant pécs, fogbeültetés pécsbetét pécs, kerámai pótlás pécs, fémmentes pótlás pécs

Onlay, kerámia betét:

fogorvos pécs, fogászat pécs, üdülési csekk fogorvos, üdülési csekk pécsfogorvos pécs, fogorvos pecs, pécs fogorvos, pécs fogászat, pécs fogpótlásfogorvos pécs, szájsebész pécs, szájsebészet pécs, pécs szájsebész, implantológus pécskerámia fogorvos, esztétikus fogászat pécs, fájdalommentes fogászat pécs

Magyar Deutch