Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Röntgen Centrum, 3D Koponya CT
CBCT Multi FOV 16x9, Panoráma RTG
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

Implantátumokon elhorgonyzott nem mozgó, stabil kivehető pótlások:

Overdenture fogsor: (képek lejjebb láthatóak)

Sok esetben előfordul, hogy még a legprecízebb orvosi – fogtechnikai munka ellenére sem lesz tökéletes a műfogsor stabilitása, rögzülése. A stabilitásért elsősorban a szájüreg kemény- és lágyszöveteinek a viszonya felelős.
Teljes foghiány esetén lehetőség van az ún. overdenture fogsor készítésére is. Az overdenture fogsor olyan teljes lemezes fogpótlás, amely az állcsontba helyezett minimum kettő, általában négy implantátumhoz rögzül. Ebben az esetben az implantátumokra nem koronát készítünk, hanem egy speciális sínt, amelyre a műfogsor rápattan megfelelő stabilitást biztosítva.
Ezzel a módszerrel egy fixen helyben maradó fogsor készíthető, amelyet Ön is el tud távolítani, illetve vissza tud helyezni. A különbség abban van a teljes lemezes kivehető fogsor és az overdenture fogsor közt, hogy míg a teljes lemezes fogsor kizárólag a szájüreg anatómiai viszonyai és a vákuumhatás miatt rögzül, addig az overdenture fogsor speciális patentekkel rögzül. Az utóbbi időben egyre többször alkalmazzuk ezt a módszert, főként az alsó állcsonton, ahol a teljes lemezes kivehető fogsor stabilitása a legtöbb nehézséget okozza.
Készítésének számos feltétele van, ugyanis nem minden állcsont alkalmas implantátum befogadására. Különösen igaz ez teljes foghiány esetén, ha a páciens sokáig volt fogatlan. A lehetőségekről kérdezze kitűnő szájsebész-implantológus kollégánkat!
 
Overdenture fogsor készítésének menete:
 
Mint minden fogorvosi beavatkozás, az overdenture fogsor készítése is személyes konzultációval kezdődik, ahol fogorvosunk megvizsgálja a szájüreget, az anatómiai viszonyokat. A vizsgálatok alkalmával Önnel egyeztetve kiválasztjuk a lehetőségek közül a legmegfelelőbbet, felkészítjük Önt a beavatkozásra.
Első lépésként beültetjük az implantátumokat. Ezt követi a gyógyulási időszak, amely átlagosan 4-6 hónap, viszont idősebb korban több időt is igénybe vehet. A gyógyulási idő elteltével felhelyezzük az implantátumokra a speciális felépítményt. Ehhez a speciális felépítményhez patentszerűen rögzül a fogsor. Ezáltal biztosított a fogsor tökéletes rögzülése, ugyanakkor Ön is egy egyszerű mozdulattal el tudja távolítani.

 

A kivehető-protézis egy általános pótlás teljesen fogatlan állcsont esetében. Személyre szabottan készítik el, pontosan a szájüreg formájára szabva kerül a páciens szájába. A felső- és alsó állkapocs teljes foghiánya esetén használatos, a hiányzó fogakat hivatott pótolni.

fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, protézis, protézisek, fogpótlás

fogorvos, fogászat, fogászat pécs, eurodental, szájsebészet, teleszkóp, implant A kicsiny érintkezési felületnek, illetve a kedvezőtlen anatómiai adottságoknak következménye képen, ez a fajta fogpótlás kellemetlenségeket okozhat viselőjének rágáskor és beszéd közben. Egy megoldást jelent ezen problémák kiküszöbölésére az implantátumokon rögzített teleszkópos elhorgonyzású protézis.
Ha kevés mennyiségű csont található, csontpótlás nélkül lehetőség van kombinált kivehető pótlás elkészítésére mini vagy tű  implantátumokon elhorgonyozva. A stabilitást gömb retenció (OT-CAP) biztosítja, ahogy a képen is látható.   fogpotlas, fogászat, fogászat pécs, fogpótlás pécs, mini implant, tű implant, tű implantátum pécs
overdenture, fogpotlas, minőségi fogászat, pécs, fogorvos pecs, fogorvospécs, mini implant pecs 4 db implantátumon elhorgonyzott kivehető pótlás. Stabilitás tökéletes, akár mini implant esetében is.

2 db mini vagy tű implantátumon elhorgonyzott kivehető pótlás.

mini implant, tű implantátum, rögzített fogpótlás, fogászat pécs, fogászatpécs, orvos pécs, pecs

 

Mini implantátumokon elhorgonyzott ( IMTEC Sendax MDI ) kivehető pótlások precíz stabilítást eredményeznek. Leírásukhoz kattintson ide >>>

Tekintse meg a kivehető pótlások árait >>>


 

Magyar Deutch