Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Röntgen Centrum, 3D Koponya CT
CBCT Multi FOV 16x9, Panoráma RTG
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

Milyen fémmentes alternatívák lehetségesek?

fogbetétek, fogbetetek, lyukas fog, jukas fog, fájó fog, pécs, pecsAmalgámtömés helyett esztétikus tömések (inlay, betét) készítése. Fémkerámia korona, híd helyett esztétikus, fémmentes pótlások.

Anyaga lehet:

BelleGlas: műanyag, üvegszállal megerősítve. Használható betétek készítésére, oldalsó koronák és hagyományos rövid hidak valamint betét elhorgonyzású egy tagot pótló rövid hidak készítésére. Hátránya, a szakítószilárdsága alacsony, ezért csak rövid pótlások készítésére alkalmas, valamint nem polírozható annyira simára, mint a porcelán, ezért jobban plkakk retentív Viszont pozitív tulajdonsága, hogy nem olyan rigid, mint a porcelán

Gradia: műanyag, kerámiával megerősítve. Indikációs területe ugyanaz, mint a BelleGlas anyagból készült pótlásoké. Tulajdonságai azonosak a BelleGlassal.

Hagyományos kerámia:
főleg betétek és szólókoronák valamint héjak készítésére ajánlott., illetve ma már ezt a technológiát nem igazán használják.

Préselt kerámia:  (a fenti képen ilyen préskerámia betétek láthatók az amalgám csere után)

  • Noritake: ebből az anyagból először egy kemény váz készül és erre égetik  rá a kerámia.Készülhet belőle betét, korona
  • Cergo Kiss( Degudent): előnye, hogy sokkal kreatívabb fogszíneket lehet vele kialakítani a színskála gazdagsága miatt és ennek köszönhetően az áttetszhetősége ( transzparenciája) jóval sokrétűbben alakítható. Készülhet belőle betét ,korona. Önmagában a kerámia nem elkelmas arra, hogy hidat készítsenek belőle, ilyen esetben szükség van valami más anyagra, pl fémötvözet, arany, cirkónium oxid, mely a híd vázát képezi és erre épül kerámiából a forma.
  • Aranyra égetett kerámia: minden olyan munka elkészíthető belőle, ami a hagyományos fémkerámiából, pl. koronák, rövid, hosszú hidak. Nem allergizál, az arany színének köszönhetően a kerámia tónusa sokkal természetesebb. Az arany sokkal könnyebben megmunkálható, duktilis,ezért széli részei is könnyebben kialakíthatóak, pontos pótlások készülnek  belőle.


CAD-CAM technológiával készült rögzített pótlások:  (CIRKÓNIUM, TITÁN, ARANY vázas koronák és BETÉTEK)

Computer Aided Design-Computer Assisted Manufactoring.

komputer vezérelt pótlás készítés, fémmentes korona, czirkon, cirkon pécs


Az előkészített fogfelszínről vett lenyomat kiöntésével nyert gipszmintát computer segítségével beszkennelik. Egy speciális számítógépes program segítségével elkészül a pótlás ún. váz része, amit computer vezérelt rendszer egy cirkónium-dioxid vagy titán tömbből kifarag. Az elkészült vázra rétegezve kerül rá a kerámia. Az eljárás rendkívül pontos. A széli részek zárása vetekszik a legprecízebb arany munkákkal.

tervezés, fogászat, pécs

  • A cirkónium-dioxid váz valójában egy fémmentes váz, anyaga hasonló a kerámiához, de annál jóval erősebb és kevésbé törékeny. Hajlítószilárdsága jóval nagyobb a hagyományos teljes porcelán borítókoronákénál. A fehér , de egyébként színezhető váznak köszönhetően a koronák ínnyel érintkező széli része az idő előrehaladtával ( ami természetes jelenség)  szabaddá válva sem okoz esztétikai panaszt, hosszabb ideig nyújt komfort érzést a pácienseknek. Egyik kiemelendő előnye, hogy nem irritálja a korona széllel érintkező nyálkahártyát. Ajánljuk: elszíneződött, gyökérkezelt fogak, fémcsappal ellátott fogak leplezésére, régi pótlások cseréjére ( az említett fémszegély láthatósága miatt).Továbbá ajánljuk az elülső ( front) területre , esztétikai okok miatt, de a folyamatos technikai fejlődésnek köszönhetően az oldalsó (rágó) területre, akár 2-3 foghiány pótlására is.
  • Titán vázas pótlások előnye, hogy nem allergizál és mivel a fogbeültetések anyaga  Titán alapú, ezért ezek felépítésére javallott (korona , híd ).
  • Galván aranyra égetett kerámia: az eljárás során egy rendkívül pontos , vékony aranyréteggel vonják be a csonkot, így jó széli záródást eredményez. Erre kerül rá a kerámialeplezés. A koronák széli részein vékony aranycsík húzódik, amely az esztétikai megjelenést ronthatja. Készíthető belőle betét, korona, rövid híd.
     

Az elkészült cirkónium-dioxid vázas kerámia (porcelán) leplezésű korona:

cirkon korona, zirkon crown, pécs, fogpótlás pécs, fogszakorvos pécs

Cirkónium-kerámia hídpótlás cirkon váza látható a szekciós gipszmintán, melyre a kerámia leplezés kerül:
(általunk készült váz látható a képen)

fémmentes fogpótlás, fogpotlasklinika.hu, fogpotlascirkon korona, zirkon crown pécs, zirkon crown hungary

korona pécs, fémmentes korona pécs, zirkon korona, zirkon zahn

 

Bal oldali képen titán váz, míg a jobb oldalin cirkónium váz látható, melyre kerül a kerámia leplezés, majd implantátumokon rögzítve. (saját beteganyagunkból)

titán implant, fogorvos, fogpótlás, fogpotlas, fogpotlasklinika   cirkon vázas korona, kerámia korona pécs, porcelán korona pécs

Tekintse meg árainkat >>>

CAD-CAM komputer által vezérelt fréz gépünk, mely a cirkon vázat, betétekek faragja ki:

cirkon korona, zirkon korona pécs, cirkon korona elérhető áron, olcsó cirkon korona

Magyar Deutch